wedding dresses, cocktail dresses. E-shop www.cortana.es/en

Vesta jacket, Peonia skirt

Att blanda betong är en grundläggande färdighet som alla DIY-entusiaster bör veta hur man gör. Betong är ett av de vanligaste och billiga byggnadsmaterialen på planeten och består mest av sand, grus och cement.

Blandning av betong liknar bakning eftersom det för att uppnå jämna resultat är det bäst att följa ett specifikt recept. Det finns en mängd olika betongblandningar för olika applikationer beroende på hållfasthet, bearbetbarhet och applikation för betongen.

Att blanda betong är mycket en vetenskap för proffs, men för den genomsnittliga trädgårdsentusiasten är det att lära sig grunderna i betong räcka för att komma igång.

När du blandar betong måste du blanda aggregat som sand och grus tillsammans med cementpulver och vatten som katalysator för att påbörja den kemiska processen att binda ingredienserna ihop. Blandning av betong är en funktion av proportioner där du mäter volymen aggregat som används till volymen cement som används.

Den vanligaste betongblandningen som används världen över är 3-2-1-blandningen som använder tre delar grus, två delar sand och en del cement. Vatten tillsätts med tanken att du ska använda så lite vatten som möjligt för att göra betongen fungerande för det du behöver den för. Betongviskositeten mäts med "slump" som avser ett specifikt test där mängden som en kon som matas in i betong kommer att förlora sin form när konen har tagits bort mäts i tum eller mm. En betong med nollnedgång skulle vara mycket stel och torr och benägen att hålla sin form, där en betong med en nedgång på sex tum eller mer skulle vara extremt våt och inte benägen att hålla formen.

3-2-1-blandningen är så utbredd eftersom du kan fylla stora ytor med betong för relativt billigt. Du kan potentiellt bara använda sand och cement, ingen grus, för att skapa det som kallas murbruk. I 3-2-1-blandningen fungerar gruset som ett fyllmedel som tar mycket utrymme samtidigt som det håller en relativt hög total styrka. Nackdelen med 3-2-1-blandningen är att det större grusaggregatet ofta flyter till ytan under efterbehandling och är olämpligt för tunna eller detaljerade betongapplikationer.

Den bästa övergripande mixen för en DIY-entusiast att memorera och använda är en enkel 3: 1-murbruk. Genom att använda tre delar sand och en del murbruk kan du skapa den starkaste betong som möjligt samt betong som är lätt att avsluta och detaljera med mönster, mallar eller frimärken. Genom att inte använda gruset kommer mørteln att ha en jämnare total konsistens, men kommer i slutändan att uppta mindre volym än betong tillverkad med användning av grus också. Om du häller mycket stora volymer betong kan gruset visa sig vara kostnadseffektivt men för de flesta DIY-projekt är en 3: 1-murbruk blandning vägen att gå.

Sanden som du behöver använda för en blandning av 3: 1-murbruk ska vara skarp sand, eller murand eller fogande sand. Varje plats som du köper sand använder en annan term så det kan vara förvirrande när du handlar. Allt du behöver komma ihåg är att undvika att spela sand. Spelsand är sand som har tvättats och steriliserats (det här är ok) och sedan trumlat för att mjukna upp alla kanter på de enskilda sandkornen (det är dåligt).

Sandens vassa kanter hjälper till att hålla samman betongblandningen bättre än de rundade kanterna på den tumlade sanden. Helst vill du hitta sand från landskapsförsörjningsbutiker som kommer att sälja till dig vid den kubiska gården. Med en stark släpvagn kan du plocka upp så mycket sand du kan behöva för nästan ingenting - plus att kvaliteten på sanden för att göra cement blir mycket hög.

Applikationerna för en DIY-entusiast att använda en 3: 1-murblandning är enorma. Allt från fixering av trasiga trappor och trappor, uppfart, uteplatser, däck, dammar, vattenfall, konstgjord berg, statyer och mycket mer är möjligt med en enkel blandning av sand, cement och vatten.

Börja med små betongprojekt för att få en bättre känsla och förståelse för hur man arbetar med betong. Eftersom betong är så populärt över hela världen och är en mycket avancerad vetenskap kommer du aldrig att få slut på intressanta konkreta applikationer för att lära dig om eller prova. Kombinerat med att vara det billigaste byggmaterialet på planeten och lätt tillgängligt överallt - att lära sig att blanda grundläggande betongrecept är ett grundläggande DIY-projekt.