Vegetarian Thanksgiving

Blood Orange & Bourbon Cocktail – perfect way to start a holiday party!

Vi har blivit ett gör-det-själv-besatt samhälle. Du kan inte surfa genom mer än fem kanaler på någon kabel-TV-leverantör utan någon expert som visar oss hur lätt det är att renovera vårt hem, landskap i vår trädgård eller förbereda en gourmetmåltid på mindre än 30 minuter.

Det finns hela avsnitt i bokhandlar där vi kan lära oss att utforma en webbplats, fixa vår bil eller bli rik på att sälja fastigheter. Så, vi tror, ​​varför inte höja detta koncept över den personliga nivån och tillämpa det i en företags- eller organisationsmiljö?

När allt kommer omkring är det grundläggande konceptet att göra-det-själv detsamma oavsett ämne eller plats. Det är tanken att även om det kan finnas delar av ditt planerade projekt som kräver en professionell vision och kreativitet, så finns det många saker vi kan göra för oss själva för att spara lite pengar och samtidigt ge oss en enorm känsla av tillfredsställelse (förutsatt att det hamnar naturligtvis som du förväntade dig!)

Här är ett exempel. Förra sommaren gav min fru och jag slutligen upp att skapa en attraktiv landskapsdesign för vår trädgård. Vi hade tittat på otaliga tv-program där en mängd experter konverterade den veckans stenfyllda, grymtäckta och ogräs infekterade mark till en attraktiv liten trädgård med vackra blommor, sjungande fåglar och leende husägare.

Vi tillbringade mycket tid på att riva bilder av landskap som vi älskade ur tidningar och letade igenom växtskolor och hem-och-trädgårdscentra för att försöka få dessa bilder av perfektion till liv i vår trädgård.

Slutligen, efter att ha tillbringat mycket tid och pengar på att samla in ett eklektiskt sortiment av dekorativa föremål och dyra växter som fortfarande inte gav oss vad vi ville ha i vår trädgård, började det så småningom att vi, medan vi var smart nog att följa en plan, vi hade inte färdigheter att skapa en.

Det var ett enkelt faktum i livet som vi hade glömt: förmågan att visualisera någon & # 39; s dröm och sedan utforma en plan för att uppnå den är en gåva som föds i vissa människor: du kan inte lära dig kreativitet . För andra (som oss) är det klokare att betala för en professionell plan för en vacker trädgård än att slösa tid och pengar på att försöka göra det själva.

Så vi anlitade en landskapsarkitekt för att visualisera en vacker trädgård för oss baserat på vad vi ville och för att skapa en plan som vi kunde följa. Hon designade en vacker en för oss, markerade gränserna i marken för de olika områdena vi ville, märkte ritningen med den typ av växter och träd att köpa och föreslog till och med var man skulle hitta några dekorativa föremål.

Sedan åkte vi till växtskolor och trädgårdsbutiker med en plan och ett syfte . Vi följde hennes plan, gjorde allt arbete och sparat massor av pengar genom att inte betala någon annan för att göra det vi kunde göra för oss själva. Vi fick den vackra trädgården som vi ville ha och erhöll en enorm tillfredsställelse från vår del att skapa den.

Allt detta för att säga att utveckla en arbetskraft i en organisation kan åstadkommas på ungefär samma sätt. En professionell med en vision kan utveckla den övergripande planen och du och ditt projektgrupp kan förmodligen följa den. Och precis som vår landskapsarkitekt alltid var tillgänglig för oss om vi hade frågor eller behövde förtydligande, kan en professionell organisationsutveckling (OD) bara vara ett telefonsamtal bort för dig.

Kanske det gamla talesättet är sant, "Visdom börjar när du medger att du inte vet."