vanessa jackman

vanessa jackman

Det kan vara frestande att försöka laga en artikel med trasiga smycken hemma. Om det är ett dyrt stycke, kan fixingen också vara dyr. Med en dålig vigselring, trasig halsbandskedja eller smutsig sten beror vad som ska göras på några viktiga faktorer.

Under äktenskapets gång kan människors fingrar växa, krympa och helt förändras. Detta kan göra att ett bröllopband eller en förlovningsring inte längre passar över tiden. Så vad ska man göra? Skaffa ut tangen och komma på jobbet? Det är förmodligen inte tillrådligt. De flesta justeringar av vigselringar är komplicerade, involverar lödning, skär sedan och bortskaffar metallen om ringen är för stor, eller lägger till metall om ringen är för liten. Att använda tång eller något annat verktyg för att förvränga formen på metallen förstör bara ringens strukturella integritet och monetära värde, så det är förmodligen bäst att lämna ringrelaterade smyckenreparationer till en professionell.

Vad sägs om kedjebytingar? Ett av de största problemen som en halsbandskedja möter är hår eller ludd som fastnar i det. Om håret rycks ut snabbt kan kedjan bli krusad och vriden; detta kan hända i fiskbens-, serpentin-, länk-, filigran- och ankarkedjor. Det finns en snabblösning på detta problem om det inte sitter för mycket hår i halsbandet. Man kan täcka halsbandet i rakkräm, låt det sitta i fem till 10 minuter och skölj sedan noggrant för att ta bort hårpartiklarna. Men om för mycket hår sitter fast i halsbandet till en punkt där ett dåligt ändringsförsök kan äventyra tillbehörets strukturella integritet, kommer en professionell som utför smyckenreparationer regelbundet att göra det för ett bättre pris än den totala förlusten av smycken sig.

Slutligen, vad ska man göra för en diamant eller sten som måste buffras och poleras? Detta kan utföras enklare än de två föregående exemplen. De flesta stora detaljhandlare har rengöringssatser som innehåller verktyg för att buffra och polera smutsiga diamanter. Priset för en av dessa satser är rimligt och rengöringen tar bara några minuter. Om resultaten inte är skickliga kan en smykkhandlare buffra och polera smutsiga diamanter mer noggrant för ett högre pris.

Om problemet är ytligt kan många smyckenreparationer åtgärdas oberoende med rätt verktyg och stadiga händer. Men om en personlig prydnad utsätts för ytterligare fysisk skada, och ägaren inte fixar problemet ordentligt, kan fixen vara i bättre händer med en professionell. Den bästa lösningen för att se till att dina bitar hålls välskötta och obrutna är att en professionell regelbundet inspekterar smycken för att säkerställa att ens värdefulla bitar kommer att hålla livet ut.